Forfatteren

Erling Kristensen

1893-1961

Erling Kristensen - startside

Kort om Erling Kristensens forfatterskab

Hvorfor denne hjemmeside om Erling Kristensen

Nyheder

Bibliografi

Om Erling Kristensens forfatterskab

Kronikker

Erling Kristensen citater

Kontakt til mig

Links

 

 

Hjemmesiden er udviklet af:

Finn Albrechtsen

 

 

 

 

CITATER, SENTENSER M.V.

 

Erling Kristensen var kendt for at være noget af en tidsfilosof og en sand mester i at iagttage og formidle disse observationer. Derfor er denne side oprettet. Siden omhandler bl.a.:

bulletCitater
bulletSentenser (korte uddrag fra Erling Kristensens fortællinger)
bulletLyriske iagttagelser

 

 

Her er de første eksempler:

 

24/11 1928 Brev fra E.K. til Dr. phil. Chr. Rimestad "Man kan daglig opleve at se Anmelderne bruge rene Fjervægtsskribenters Solstraalevrøvl til at knuse Folk, der har noget paa Hjertet".
24/11 1928 Brev fra E.K. til Dr. phil. Chr. Rimestad "Mange saakaldte Kritikere i dette Land har bogstavelig glemt at dyrke deres Sinds modtager for at træne deres Muskulatur til de Kraftspring, de mener det formålstjenligt at slaa over deres Ofre. De har i mange Tilfælde saa travlt med at dyrke dem selv og deres private Ordakrobatik, at de slet ikke ser Bogen, de har med at gøre. Den er kun Madrassen, der skal forhindre, at de selv slaar sig."
Oktober 1938 "Kurs mod vinter" i bogen "Omkring en menneskerede

Stilheden er helt stilhed, men i stilheden er der noget, der snurrer for øret. Det er tiden, der spinder ubrydeligt tovværk af sekundernes spinkle tråde.

26/11-1943 Viborg Stifts Folkeblad "Jeg lever det mest strålende liv, noget menneske kan leve"
1950 Vendsysselrejsen "Hvor åndelig dovenskab døser i søvn, der breder materialismen sig"
1950 Vendsysselrejsen "Den, der kommer een i møde fra sorgens skygge, har man kendt altid"
1961 Fra Græshoppemusik "...Luften var ny og bitter af den første frost. Jorden var hård, men solen skinnede gul gennem tågen, og den lille altid håbefulde musvit fik travlt med at file sin tøvejrssav. Det varmede helt ned i de frysende fødder at høre så stor en tro strømme fra så lille et næb"
1961 Fra Græshoppemusik "Endnu sang lærkerne, så man ligefrem så trillerne drysse som gnistrende perler fra himmelhvælvet: Perler, der alle havde ens hjerte til mål"
1961 Fra Græshoppemusik Rævens skræb er en så grå og isnende lyd, at man forestiller sig den stående som en savtakket tåge fra det åbne rævegab
1961 Fra Græshoppemusik Mariehønen, der sad på din kjol, blev rød som en gød fra den luende sol
1961 Fra Græshoppemusik ...Udenfor er himlen nu så blank, som har end ikke et fugletræk nogen sinde rørt den med sine rejsestriber
1961 Fra Græshoppemusik ...Luften var ny og bitter af den første frost. Jorden var hård, men solen skinnede gul gennem tågen, og den lille altid håbefulde musvit fik travlt med at file sin tøvejrssav. Det varmede helt ned i de frysende fødder at høre så stor en tro strømme fra så lille et næb
1961 Fra Græshoppemusik Trækkende svaners solgennemskinnede vingebuer strøg syngende toner af den klingre formiddagsluft
30/04-1961 Interview i Berlingske Tidende "Mine figurer var - og er - skam levende nok"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

torsdag den 11. december 2014 10:24

Denne side er sidst opdateret: 11. december 2014